Продуктово обучение EyeBreed и XtremiA

сряда, 27 март 2024

С нескрит интерес и ентусиазъм започна двудневния семинар по демонстрация и обучение за работа с иновативните инструменти за изкуствено осеменяване EyeBreed и XtremiA, разработени от френската компания AXCE. Мероприятието е организирано от BG Genomix и се провежда с любезното съдействие на Екани АД с. Трем, област Шумен.

Специален гост на семинара е представителят на AXCE Bruno Rigaud, който води обучението и демонстрира предимствата на технологията за осеменяването без ректална палпация пред повече от 12 ветеринарни лекари от България и Русия.

BG Genomix е официален представител на EyeBreed за България – първата технологична иновация, която позволява извършването на изкуствено осеменяване без ректална палпация. Обучението разкрива още подробности за функционалността на уреда, обяснявайки как то може да улесни работата на фермерите и да намали стреса на животните. С този семинарът отново изпъква осезаемо важността и интереса към въвеждането на иновации в областта на животновъдството и изкуственото осеменяване.

В рамките на втория ден от обучението основният фокус бе поставен върху работата с иновативния пистолет за осеменяване XtremiA, който позоволява нежно и лесно навлизане до 25 см в маточния рог, като се адаптира напълно към анатомията на животното. Така аплицирането на сперматозоидите става възможно най-близо до мястото на оплождане, с което се постига много по-успешна заплодяемост.

Това е истинска еволюция в областта на осеменяването на животни, базирана върху използването на специфичен материал, позволяващ лесното отлагане на семето в края на маточния рог с ултразвуков доклад преди овулацията.

Скорошни статии