За нас

Нашият опит и развитие са гаранция за Вашия успех

„Си Ар Ай България“ ООД е създадена в началото на 2012 година като компания за внос и търговия на генетичен материал и ембриони за говедовъдството. Представител на българския пазар е на три международни компании, лидери в световната генетика –  GENEX  (САЩ), Evolution (Франция) и AI TOTAL (Холандия). През 2015 година установяваме контакт с белгийската развъдна асоциация BBG и работим активно като техни представителни на българският пазар. През 2017 година установяваме контакт с чешката развъдна асоциация Jihočeský chovatel a.s. Активно работим с българската станция за добив на семенен материал към ИАСРЖ гр. Сливен. Фирмата е партньор и представител на IMV (Италия) и Minitube (Словакия) за българският пазар, като компанията е доставчик на инструментариум и оборудване за редица институти и лаборатории в България. От 2018 година сме вносители и на живи животни от млечни и месодайни породи говеда, както и на овце и кози от Холандия, Германия, Франция, Дания, Румъния, Литва, Латвия, Естония и др.

Особено сме горди, че екипа ни реализира подбора, вноса и апробацията на редица нови за България породи като Normande, Wagyu, Aubrac, Mouton Vendeen, Saanen, Alpine.

Днес портфолиото на „Си Ар Ай България“ е изключително разнообразно с цел да отговори най-точно на нуждите на своите клиенти. Продуктовата гама включва семенен материал от млечните и месодайни породи говеда: Holstein, Red Holstein, Brown Swiss, Jersey, Montbeliarde, Dairy Simmental, Normande, Montbeliarde, Norwegian red, Ayrshire, Pie Rouge, Beefy Simmental, Limousin, Black Angus, Red Angus, Wagyu, Blonde d’ Aquitaine, Hereford, Belgian Blue, Charolais, Inra 95, Aubrac, Galloway, Salers, Highland, Salers, Gasconne, Piedmontese, Parthenaise и също така семенен материал за кози – Saanen, Alpine, Boer.

Във всяка една от дейностите на „Си Ар Ай България“ фокусът на усилията е да се посрещнат нуждите на клиентите чрез ясна визия за бъдещето, гарантираща просперитет.

Ние сме динамичен екип от специалисти, предлагащи продукти, услуги и решения, които Ви помагат да бъдете по-ефективни и успешни.

Нашите цели са:

  • Индивидуален подход, съобразен с Вашите генетични и репродуктивни програми.
  • Повишаване на генетичния потенциал на Вашето стадо.
  • Високо качество на предлагания семенен материал.
  • Да отговорим на индивидуалните нужди на нашите клиенти чрез експертно професионално съдействие.